Top Culinary Trends

top_culinary_trends_new

Mi-am dorit foarte mult să ajung la acest eveniment și iată că am facut-o. Din nefericire am rămas fără carnet în această perioadă și am ales să merg cu trenul. Am ajuns la ora 7 în București și am plecat direct către hotel Radisson Blu, loc în care s-a desfășurat Top Culinary Trends.

A fost un eveniment în care au avut drept de participare doar oamenii din domeniul Horeca, atât chefii cât și șefii. Principalul scop al acestui eveniment a fost să le grupeze pe aceste două categorii într-un singur loc și să își comunice una alteia, tot ce au pe suflet. DSC_0012.NEFS-a desfășurat pe perioada întregii zile, în care au fost fie seminarii, fie demonstrații practice. Am avut în față pe Chef Ioan Florescu, Chef Nico Lontras, Chef Ciprian Zobuian, Chef Orlando Zaharia, Chef Constantin Ghimpu, Chef Alexandru Iacob, Chef Stefan Popescu, Chef Cezar Munteanu și Chef Joseph Hadad.

Eu am fost captivat de sinceritatea cu care a vorbit Chef Orlando Zaharia, de cuvintele mărețe și de propunerile lui Chef Cezar Munteanu și de asemenea captivat de cât de impunător poate fi Chef Joseph Hadad.

S-au discutat aspecte legate de trenduri în bucătărie, de bucătăria românească, de relația dintre bucătar și antreprenor, de școlile care ar trebui să scoată oameni pregătiți pentru bucătărie, de noile generații de bucătari și nu în ultimul rând de fine dining. Foarte mare accent s-a pus pe faptul ca legătura dinstre șef bucătar și antreprenor ar trebui să fie una foarte strânsă, cei doi să comunice mereu orice aspect, pentru o mai bună desfășurare a restaurantului.

De ce să participi la Top Culinary Trends?

Networking-ul a fost cuvantul cheie al acestui eveniement. Atât în timpul demonstrațiilor și seminarelor, cât și în pauze, s-a socializat non-stop pe tematica: gastronomie. Noile tendințe ale bucătăriei merg înspre dezvoltarea alimentației sănătoase dar privită în balanță cu raportul caloric, către preparate realizate cu ingredinte din grădina proprie, către utlizarea florilor comestibile și a vlăstarilor de plante. Foarte important să participi la un astfel de eveniment, pentru că pleci cu un bagaj important de informații și cu multe contacte noi. Încântat și de faptul că au mai participat și alte restaurante din orașul Iași, reprezentate chiar de bucătari.

DSC_0007.NEF

De menționat încă o dată, prestanța lui Chef Joseph Hadad. Din momentul în care a început să vorbească toată lumea a început să asculte și să își focuseze atenția către el, deși era o oră târzie. Eu unul m-am simțit mic, simțeam că sunt un învățăcel. De repetat unele fraze spuse de Chef: ,,daca vrei să fii bucătar, trebuie să urci cu rabdare treaptă cu treaptă până ajungi sus”, ,,toată viața avem de învățat” (și apropo de asta, până și el va pleca la un curs de 15 zile de gătit în cadrul unui restaurant celebru). Într-adevăr, o prezență de nota 10+!

Ca și feedback pentru eveniment, nu pot zice decât faptul că mi-a plăcut, m-a captivat, mi-a deschis mintea!recomandare_da


banner_s&g


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *