Restaurant – Podu Verde Iasi

poduverde_new

Au trecut 2 zile de la deschiderea restaurantului Podu Verde și bineînțeles 2 vizite din partea mea. În zona Copou, în incinta Camerei de Comerț (fostul Glam Cafe), greu de găsit loc de parcare, dar nu imposibil. Inițial, am auzit de acest restaurant de pe Facebook. M-au atras postările lor, imagini foarte atrăgătoare, logo, poveste..

Sala de restaurant arată bine, două saloane fumători/nefumători, cu o capacitate de aproximativ 50 locuri, șervete verzi pe mese, plicuri pentru tacâmuri personalizate și ospătari primitori. 12231370_916974561691583_1063926945_nÎn ambele zile am fost servit cu un pahar de Prosecco și un starter cu pate de casă, pentru a marca evenimentul de deschidere. De asemenea, în ambele zile, din partea ospătarului, am primit mesajul: Nu știu dacă știți, dar avem în bucătărie pe cel mai bun bucătar din Iași, care a participat și la Hell’s Kitchen. Îmi place ideea de a prezenta bucătarul în momentul când calci pragul restaurantului, dar mesajul pe care l-au transmis nu mi se pare cel mai potrivit. Care sunt criteriile după care s-a stabilit că e cel mai bun bucătar din Iași? Cel mai bun bucătar din Iași participă la o emisiune telivizată ca și participant?

Meniul începe cu Antipasti și Ciorbe&Supe, urmate de Salate, Pizza, Paste, Pui, Porc, Vită, Specialități, Pește și Fructe de mare, Recomandările bucătarului, Garnituri, Salate garnituri, Desert, Pâine&Focaccia, Extra ingrediente. Sper să nu fi scăpat nimic, căci ei sigur nu au omis nimic la acest aspect. Un meniu care încearcă să acopere tot, nefiind neapărat un punct forte. Analizând apoi pagină cu pagină, am observat că este un mix între bucătăria tradițional românească și cea italiană(având multe preparate care sunt scrise chiar în italiană):

1. Supe&Ciorbe: ciorbă de legume, văcuță, țărănească cu afumătură, rădăuțeană și o supă cremă (supa zilei). Aici eu nu sunt adeptul de a trece separat în meniu, smântână-1,5 ron, ardei iute-1,5ron, ceapă roșie-1,5ron, pentru un restaurant care vrea să se respecte. Am ales ciorbă țărănească, foarte bună de altfel, cu un gust plăcut de afumătură.

2. Salate: 3 la număr, Caesar, de pui și de ton. Nimic special.

3. Pizza: Margherita, Quatro Formagi, Quatro Stagioni, Diavola, con Pollo, con Tonno, Crudo e Rucola, Vegetariană, Pizzaiola, del Mare și o Pizza pentru copii. Am ales Pizzaiola, aluatul foarte bun, ingredientele de asemenea de o calitate foarte bună.

4. Paste (paste de casă): cu fructe de mare, paste cu somon, cu creveți, carbonara, arabiatta. Am ales să mănânc paste cu somon. Bucăți mari de somon, pastele de casă bune, sosul inexistent. Nu am fost mulțumit de ceea ce am avut în farfurie. Menționez că recomandarea ospătarului a fost să aleg un preparat din categoria paste.

5. Pui: tagliata di pollo, pui la ceaun și piept de pui la plită. 12207633_916973681691671_889789832_nMeniul fără fotografie și cu un aspect sec având în vedere că sunt doar 3 preparate la această categorie.

6. Porc: ceafă la plită, tochitură moldovenească, coaste de porc, fasole cu ciolan și muschi file la grătar. Nu am gustat încă nimic din categoria porc, am auzit în schimb feedback pozitiv pentru fasole cu ciolan.

7. Vită: mușchi file la grătar, tagliata di manzo, antricot la plită. Aceeași problemă ca și în dreptul puiului, lipsă fotografie, aspect sec (doar 3 preparate)12207864_916973668358339_251427432_n

8. Specialități: piept de curcan și piept de rață. Probabil această categorie a fost făcută pentru că nu au avut unde să includă 2 preparate în rubricile menționate mai sus. Am ales piept de rață, despre care nu pot spune decât ca a fost, ok. Foarte bună garnitura de varză cu scorțișoară și stafide. Acum nu înțeleg următoarea categorie, Recomandări Chef, unde ar fi putut fi incluse aceste două specialități.

9. Recomandări Chef: paste cu mușchi de vacă, pui cu prosciutto, mușchi de porc, vită în sos pinot noir, somon. Din punctul meu de vedere ar fi fost mai bine ca acele 2 specialități să fie trecute la această rubrică, iar preparatele din vită și pui să susțină pe cele 3 singuratice de la categoria pui și vită.

10. Pește și fructe de mare: păstrăv, somon, ton, doradă. calamari și misto mare al martini. În josul paginii găsim și mujdei 50g – 2,5ron. Dacă ne uităm la finalul meniului găsim la categoria Extra, același mujdei 50g-1,5ron. O neconcordanță care mi-a sărit în ochi.

11. Desert: un singur desert Tiramisu. La finalul mesei, ospătarul ne-a întrebat politicos dacă ne poate recomanda un desert și a urmat întrebarea: păi nu este un singur desert? Moment în care ne-am amuzat împreună cu el.12187718_548452535308178_5831845366694195029_n

Am scris mult despre meniu, dar probabil la fel de greu mi-a fost și mie să îl parcurg și să îl și înțeleg. În concluzie:

Minusuri (-)

– Lipsă locuri de parcare;recomandare_nu

– Atmosferă rece;

– Erori de meniu (prețuri diferite la același sos);

– Meniu incomplet (lipsă fotografii, lipsă preparate – cu siguranță se va îmbunătăți având în vedere că este un meniu de tranzit);

– Timpul mare de asteptare (1h 10m) al preparatelor având în vedere ca eram a 2-a masă ocupată din restaurant;

– Paste cu somon, pui cu prosciutto, piept de rață.

Plusuri (+)

+ Promovarea pe Facebook;recomandare_da

+ Toate materialele personalizate;

+ Bruschetta și Proseco din partea casei;

+ Design sală de mese;

+ Zonă special amenajată pentru copii cu scaune și măsuțe în format mic, jocuri, creioane de colorat, puzzle-uri, etc.

+ Ciorba de afumătură, crema de tiramisu, pizza, garnitura de varză cu scorțișoară și stafide.

 


banner_s&g


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *