Restaurant Bosfor Iasi

Am fost plăcut surprins încă de la primul pas făcut în restaurant. Mă bucur că putem avea și noi un restaurant cu specific turcesc în Iași. Când intram într-un astfel de local, mă așteptam să văd multe briz-brizuri, diverse kitsch-uri pe pereți sau în farfurie. De aceea spun că am fost plăcut impresionat: este un loc aerisit, cu mobilier modern ce te face să zăbovești alături de o masă tradițională turcească.

Se știe că sunt un fan al Turciei, probabil rezultă acest fenomen și datorită celor 9 vizite (sper să nu greșesc!) făcute în țara de pe 2 continente. Mâncarea a fost atracția mea numărul 1 și în special preparatele din carne de oaie/miel, Gözleme, Lahmacun și Ayran.


Meniul Restaurantului Bosfor

Este un meniu bogat, ai de unde alege, ce e drept nu am mâncat încă toate preparatele însă pot să recomand pe unele dintre! Cum era de așteptat, la prima vizită, am ales Lahmacun și Ayran. Din punctul meu de vedere, a fost mai reușit decât am mancât în Turcia! O lipie subțire făcută în cuptorul propriu, ce conține un amestec pe placul meu de carne de vită și oaie, care la ieșirea din cuptor stropită cu puțin suc de lămâie și cu pătrunjel tocat, este o minunăție (PS: au mai urmat și alte zile de Lahmacun pentru mine). Alt preparat care mi-a plăcut a fost pida turcească, un fel de pizza aș putea spune, făcută tot în cuptor, însă aici cu o gamă diversă de topping-uri: pui, vegetariană, vită+oaie.

Al 3-lea preparat bun este shaworma. Da! Mănânc și shaworma, însă nu cea cu care ne-am obișnuit noi: lipie, carne, cartofi, maioneză+ketchup, salată de varză. La Bosfor, shaworma poate arăta astfel: lipie făcută în cuptorul propriu, humus, carne de vită+oaie, pătrunjel, roșii, ardei iute. Bineînțeles se poate renunța la humus sau schimba carnea de vită+oaie cu cea de pui. La partea de desert, am încercat doar lapte cu orez care este pe gustul meu. Urmatorul preparat va fi un kebab de vita cu bulgur si salata..

Au fost și trei preparate care nu pot să spun că m-au impresionat: sarmale otomane, iskender kebab și humus (în lipie cu carne este bun în schimb). De asemenea am auzit și persoane nemulțumite cărora le-a fost servită mâncarea rece sau fără gust, însă eu nu am pățit-o și sper să nu o pățesc!


Locația Restaurant Bosfor

Cred că toată lumea știe unde este McDonald’s Gară în Iași? Ei, Bosfor este peste drum! Pot fi urmăriți pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/bosfor.turcesc.iasi/ . Meniul îl găsiți în galeria foto, meniul zilei postat în fiecare zi (nu l-am încercat), diverse promoții și evenimente organizate cu degustare de produse.


Bun venit în Iași, restaurantule Turcesc!

Recomandarea mea este Da, trecând peste faptul că în unele zile în care am fost, aerul condiționat nu le făcea față (să sperăm că vor remedia problema aceasta). Am uitat să vă spun despre ceai sau cafeaua la ibric, dar vă povestesc la masă la Bosfor! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *