Crepes – Bruno Iasi

bruno_new

De când mă știu, am fost un fan al clătitelor! Deși am ajuns să gătesc diferite specialități, printre preparatele mele preferate au rămas în continuare cașcavalul pane și clătitele. Au mai fost mici tentative în Iași de business-uri cu clătite, sau crepes într-o exprimare mai profesională, care au dispărut destul de rapid.DSC_0006

Nu de mult timp, în mijlocul foodcourt-ului la Palas Mall Iași și-a făcut apariția Bruno. M-am împrietenit rapid cu acest Bruno, pentru că sunt și un adept al tuturor noutăților, dar și datorită întregului concept: vizual, preparate, packaging. O insulă care arată foarte bine, ce dă senzația de franciză a unui brand puternic. Combinație de lemn cu metal, lumini multe, plite la vedere, ingrediente, tablouri, toate detaliile te fac să te apropii și să faci cunoștință cu Bruno.

În fiecare zi, o nouă clătită(crepă), pentru a stabili topul preferințelor mele. Am preferat să scriu acest articol după o perioadă mai lungă de timp în urma lansării acestui proiect, pentru că nu am vrut să mă las influențat de acel entuziasm pe care l-am avut la început. Dar se pare că entuziasmul s-a păstrat, probabil și pentru că Bruno a păstrat nivelul ridicat al calității crepelor.

Crepele Bruno sunt de două tipuri:

  1. Dulci (mascarpone și fructe de pădure, ciocolată cu mentă și măr cu scorțișoară)

  2. Sărate (grătar de pui, de curcan, crispy bacon, somon, vegetariană și grecească), care vin la pachet cu o salată de morcov cu semințe de bostan și un sos aioli, ranch sau pesto, la alegere.

În topul preferințelor mele, rămân crepele cu crispy bacon și mascarpone cu fructe de pădure.

Care este, din punctul meu de vedere, secretul Bruno? Aluatul!recomandare_da

Un aluat diferit față de clătita clasică, înlocuind făina de grâu cu făina de hrișcă. Supranumită “grâul negru”, hrișca este deosebit de hrănitoare, conține mult mai puține glucide, este lipsită de gluten și are un conținut mai mare de fier și calciu decât grâul. Bineînțeles, pe lângă acest aspect, vin și restul ingredientelor, de calitate, care oferă gust crepelor.

DSC_0007

Nu mă pot exprima în schimb la capitolul Cicoare. Nefiind un consumator de cafea și nici gustul cafelei nefiindu-mi pe plac, nu pot să dau un verdict. Pot spune doar că mi se pare interesant și adecvat ‘barul’ Bruno: compot și cicoare, în raport cu crepele.

Nu trebuie să trecem cu vederea peste packaging. Foarte plăcut și selectat cu atenție, o cutie din carton reciclat ce vine la pachet cu încă un suport din carton lucios ce nu lasa crepa să o ia la fugă.

Vive la crepe!


banner_s&g


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *