Jamie Oliver – Food Revolution Day 2016 Iasi

titlu_picture_jofr

Happy Food Revolution Day 2016!!

Iată că a trecut aproximativ o săptămână de la FRD 2016. A fost o zi minunată pentru mine, sper că şi pentru cei care au luat parte la acest eveniment. A fost a 4-a ediţie desfaşurată la Iaşi, poate cea mai mediatizată de până acum, asta pentru că ne-am unit şi forţele! Odată cu 2016, am devenit 5 ambasadori: Puiu Bogdan, Dana Burlacu Visternicu, Vasilica Dumitraşi, Roxana Ichim şi Alexandra Jeitan (ambasador FRD în Viena, dar ieşeancă la origini), dornici să realizăm o adevarată revoluţie gastronomică!

Mulți m-au întrebat ce reprezintă Food Revolution Day? Ce se întamplă la Food Revolution Day? Da, este ziua în care ambasadorii din întreaga lume, împreună cu comunităţile din care fac parte, sărbătoresc o zi a alimentaţiei sănătoase. În același timp se trag şi semnale de alarmă asupra obezităţii din cadrul copiilor, mâncarea nepotrivită din cantinele şcolare, consumul mare de zahăr şi al produselor procesate, dar şi lipsa educaţiei alimentare.13288596_1025182267537478_96790659_o

20 Mai a fost ziua în care s-a sărbătorit un proiect global unic de educaţie şi implicare, condus  de Jamie  Oliver,  adresat  copiilor, adulţilor, companiilor, şcolilor, restaurantelor, şcolilor  de gătit, bucatarilor, nutriţioniştilor, platformelor educaţionale şi gurmanzilor.

În curtea Casei Pogor, începând cu ora 14, au început să apară copiii însoţiţi de părinţi şi bunici, dar şi adulţii dornici să se informeze despre alimentaţia sănătoasă. În cadrul FRD, am organizat 4 ateliere de educaţie gastronomică pentru copii şi 1 pentru adulţi:

13287955_1025184460870592_322416877_o

  • Salată Tabouleh cu cous-cous – ambasador Dana
  • Salată colorată de primăvară cu crutoane – ambasador Roxana
  • Paste din dovlecel cu sos de roşii – ambasador Vasilica
  • Bruschette cu pesto şi brânză – ambasador Alexandra
  • Steak de vită cu legume şi paste din făină de soia neagră – ambasador Bogdan

Toţi copiii înscrişi la ateliere au gătit împreună şi un desert sănătos marca Jamie Oliver. Bineînţeles că au mai avut parte de ceva surprize precum şi de diplome personalizate. Şi vizitatorii au participat la o tombolă în urma căreia au câştigat cărţi Jamie Oliver şi ustensile de bucătărie de la Frarom Shop. Au fost în total 65 de participanţi (50 copii si 15 adulti), 5 bloggeri culinari şi 10 voluntari + Clinica de nutriţie.13313438_1025182257537479_1268427033_o

Clinica de nutriţie a avut două momente interactive atât pentru copii cât şi pentru părinţi, momente care au urmarit o îndrumare a publicului către o alimentaţie corectă: mic dejun, prânz, cină. Tot alături de noi au fost şi blogerii culinari Kooperativa 2.0 care au preparat diverse gustărele pentru vizitatori şi participanţi, realizate din produse locale.

Cu siguranţă nu am fi reuşit să realizăm acest eveniment fără producătorii locali dar şi a sponsorilor şi voluntarilor noştri, de aceea tind să le mulţumesc din suflet celor de la: Verde Bun, Gustul Natural, Camara lui Baciu, Panifcom, Via Naturalia, Tudia, Dor de Verde, Doamne Fereste, Prisaca Barnova, Scrijele de mere ca la bunica, Micro Greens, Aqua Carpatica, Magazia Moraritei, Food Forest, Meat Concept Store, Kooperativa 2.0 Iasi, Restaurant Vivid, 13321184_1025182250870813_1569374676_oRestaurant Sante, Slow Food Iasi, Cuptorul Moldovencei, Moldotrans auto – dealer Seat, Curtea Veche, Frarom Shop, Klipa, Viva Fm, Teatrul Fix, Delta Plan, Samdan Solutions, Elite Promotion, Gustarici, Asociatia Troc, Muzeul National al Literaturii Iasi, Smaranda Hristodorescu si Vlad Balteanu fotografi.

De asemenea aş dori să mai mulţumesc colegilor încă o dată, am demonstrat că împreună formăm o echipă puternică care a reuşit să realizeze un val mare de veselie în curtea Casei Pogor. Am văzut oameni sănătoși cu zâmbetul pe buze, dornici să învețe lucruri noi. Până la urmatoarea ediție vă sugerez să mâncați sănătos!

Pozele de la eveniment vor fi pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1532047380430456/


banner_TROC


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *