Restaurant – Vivid Bistraw

titlu_picture_vivid

A venit și momentul mult așteptat de unii, articolul despre VividBistraw. Am refuzat să o fac până acum pentru că s-ar fi putut considera a fi un articol ‘mincinos’, având în vedere că eram în postura de Manager.  Da, eram.. Am zis bine. Unii deja știu sau și-au dat seama, iar pentru alții reprezintă o surpriză. Mandatul meu s-a încheiat după 1 an, nici mai mult, nici mai puțin. Probabil va fi un articol mai lung, însă voi prezenta cu lux de amănunte ce a fost VividBistraw pentru mine.

supa_brazilianaÎncă din prima zi am intrat în pâine, timpul fiind scurt până la momentul deschiderii restaurantului. Au urmat multe zile petrecute în bucătărie și nopți dormite pe canapeaua din restaurant. A meritat! Am alcătuit până în prezent un meniu cu 60 de preparate împărțite pe 4 tipuri RawVegan, Vegan, Vegetarian, Pescetarian. La rândul lor, împărțite pe categorii: aperitive, supe&creme, fel principal, salate și desert. O bucătărie care a venit cu multe ingrediente unice în restaurantele din Iași, cel puțin la momentul deschiderii: quinoa alba/roșie/neagra, matcha, lapte de migdale&caju, negrilică și multe altele. O bucătărie în care se folosește mult avocado, caju, migdale, numai produse fresh, aprovizionarea fiind făcută în fiecare zi pentru a menține calitatea preparatelor, o bucătărie în care zaharul a fost înlocuit cu siropul de agave sau mierea. Prin VividBistraw s-a dorit mereu promovarea unui stil de viață sănătos în colaborare cu clinica Dermoesthetique (fost VividClinic).

Clinica este situată în continuarea restaurantului, fiind un prilej pentru clienți să continue un stil de viață sănatos: saloane pentru masaje, cosmetică, Colon-hidro, Infrafit (aparatul minune care reglează metabolismul și ajută la slăbit), Cooltech, Icoone și alte procedee.

CaracatitaRevenind la restaurant.. A fost locul în care mi-am dat seama că fiecare angajat reprezintă o piesă indispensabilă pentru ca întreg mecanismul să funcționeze. Am trecut, de nevoie sau pentru că mi-am dorit, prin toate funcțiile posibile. De la spălat vase la ospătar, barman, ajutor bucătar, bucătar, manager, marketer, fotograf, call-center, designer, agent de vânzări, șofer și sper să nu mai fi omis vreo funcție, dar dacă am facut-o, sigur am trecut și pe acolo.

Activitatea intensă și provocările zilnice m-au făcut să îmi placă munca și să continui, să îmi doresc în fiecare zi mai mult de la mine. Au fost mulți care au vrut să îmi pună bețe în roate: diverși indivizi, fie angajați, fie care și-au dorit funcția mea, fie care au fost ‘consilieri’ în cadrul restaurantului, însă eu mi-am văzut de obiectivul meu numarul 1 și am trecut peste prin multă muncă. În fiecare zi era câte o poveste. M-am simțit ca într-o familie. Întâmplări și situații ar fi multe, fie amuzante, fie din care avem de învățat, toate cu povestea lor.

Fiind restaurant, am avut parte de un flux continuu de angajați, reușind însă spre final să realizez o echipă compactă, muncitoare și care să se respecte. Echipa VividBistraw coordonată de mine a fost formată din 1 șofer, 2 barmani/ospătari, 2 bucătari, 2 ajutori bucătari (pe care i-aș numi tot bucătari având în vedere sarcinile pe care le aveau de îndeplinit) și 2 oameni care aveau grija ca bucătăria și vesela să fie mereu sclipitoare. Împreună cu acești oameni minunați am realizat meniul și platingul preparatelor (deși mulți au spus că sunt rețetele lor după părăsirea localului), organizarea barului și a sălii de restaurant, fluxului de aprovizionare și gestiune a stocului. Doresc să le mulțumesc celor care s-au dedicat muncii lor, pentru mesajele de multumire a celor care au apreciat ajutorul pe care l-am oferit, a celor care s-au întrecut pe sine și au făcut mai mult decât le era cerut.

restaurantUn restaurant care s-a făcut greu cunoscut, deși este situat în inima orașului, la Palas. Multă lume l-a asociat cu o simplă cafenea sau cu un loc în care se mănâncă doar ‘frunze’. A fost din start un restaurant în care s-au servit mai mult decât produse RawVegan. Au pășit pragul și persoane care mănâncă carne și care au ‘supraviețuit’ cu paste, risotto, pește sau fructe de mare. Produsul pe care l-am recomandat tuturor a fost Quinoa Maya, un mix de cereale combinat cu sos pesto roșu (măsline kalamata, rozmarin, roșii uscate) și legume pe grill combinate cu sos pesto verde (busuioc, ulei de măsline, muguri de pin). Dulciurile raw au fost apreciate (Vanilie, Menta, Lavanda), pastele Da Vinci (hribi, baby spanac, pecan, parmezan, sos alb), risotto cu creveți, guacamole, lupul de mare cu legume și supa Braziliană (lapte de cocos, unt de arahide, creveți, coriandru, suc de roșii).

Multe alte beneficii pe care le-a oferit restaurantul au fost: livrarea la domiciliu, reduceri pentru clienții fideli, alcătuirea de meniuri personalizate, business lunch de L-V între orele 12:00-16:00, ateliere de gătit pentru copii în fiecare Duminică de la ora 10, bibliotecă cu cărți ce încurajează un stil de viață sănătos, colaborarea cu medic nutriționist în vederea alcătuirii meniurilor pentru pacienții din clinică.

AtelierecopiiMă bucur că am cunoscut oameni noi, mă bucur ca preparatele au fost apreciate și mă bucur că am oferit satisfacție celor care au trecut pragul VividBistraw. Probabil unii vor vorbi de bine, alții de rău, așa se va întâmpla mereu, important este feedback-ul pe care l-am primit de la prieteni/clienți/copii și părinți/simpli oameni, cu alte cuvinte ‘le connoisseurs’.

restaurant2Am vorbit la trecut pentru că, începând cu 1 iunie, bucătăria, și respectiv restaurantul, le-am predat către chef Loredana. Nu pot să știu ce va fi de acum înainte, pentru că ea va veni cu un nou concept și multe schimbări. Odată cu ea s-a renunțat la întreg echipajul VividBistraw, având libertatea de a-și forma o nouă echipă, cu oameni noi și forțe proaspete. Îi urez succes și nu îmi doresc decât să reușească pe puțin ce am realizat eu în acest restaurant.

Ne (re)vedem la urmatorul proiect!


banner_TROC


 

8 thoughts on “Restaurant – Vivid Bistraw

  1. Chef Filip Loredana este numele noului şef-bucătar. Nimeni din echipa Vivid nu a fost forțat să plece. Tuturor li s-a oferit o şansă şi cei care s-au putut adapta la noile reguli au rămas. Ceilalți au plecat de bună voie. Iți mulțumim pt. gândurile bune. Semnat Raul Barbacaru – Sous-chef Vivid.

  2. Felicitari inca o data pentru ce ai realizat si sper sa nu ne lasi sa asteptam foarte mult pana la urmatorul proiect!

  3. Mancarurile tale au fost delicioase, Vivid este pana la urma o afacere, care trebuie sa iasa pe profit si din pacate profitul lipsea se pare din ecuatia asta. Eu iti recomand sa nu abandonezi aceast proiect si sa gasesti locul si timpul potrivit pentru el si cu experienta acumulata cu siguranta data viitoare va fi de succes.

  4. Bogdan, am venit la Vivid pentru ca l-am asociat cu pasiunea ta. Si sotul meu care este foarte pretentios a venit si chiar a recomandat Vivid tot datorita tie. Si Adela nu mai zic… Te vom urma cu mult drag si nerăbdare in următorul tău proiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *