Restaurant – Select

select_new

1398317_726399234105576_8391809853841520689_o

Aflat în centrul oraşului Iaşi, restaurant şi hotel, patiserie şi cofetărie, Select Grup este cunoscut de majoritatea persoanelor ca fiind un loc luxos, cu mâncăruri rafinate. Poate şi pentru că este un restaurant cu istorie, dar poate şi datorită produselor şi serviciilor pe care acesta le oferă.

Nu de foarte mult timp Select Grup a lansat proiectul Cin Cin, un restaurant de 4*, adaptat pe profilul de consumator al anului 2015. Acesta este situat la parterul clădirii, alăturându-se restaurantului Barocco aflat la etaj.

După cum unii dintre voi deja ştiţi, am avut norocul de a mă alătura echipei din bucătăria Select Grup pentru o perioadă de 3 luni de zile. Astăzi este ziua în care voi încheia poate cea mai frumoasă perioadă din ultimul timp, şi de ce nu?, ziua în care mă voi gândi la o posibilă revenire. A fost prima bucătărie profesională în care am avut permisiunea să îmi pun în practică abilităţile gastronomice. Aşadar, văzând cu ochii mei, vă voi spune şi vouă ce se află în spatele Select Grup:

Igiena

Am ramas plăcut surprins, încă din prima zi, de faptul că se respectă cu stricteţe acest aspect, de altfel cel mai important într-o bucătărie. Spun acest lucru şi comparativ cu alte bucătării ale restaurantelor pe care le-am mai vizitat, dar şi pentru curăţenia şi ordinea de care dau dovadă cei de la Select Grup. În bucătărie, realizarea fiecărui preparat este urmată de curăţenie şi ordine în rândul ustensilelor şi dotărilor utilizate (masă, cuptor, grill, plită, etc.). De asemenea există şi acea curăţenie generală, realizată de specialişti în domeniu, care dezinfectează bucătăria după o anumită perioadă.

cincin

Echipa

Recunosc, am avut emoţii pentru că nu am ştiut ce fel de oameni voi întâlni. Acum, ajung la concluzia că echipa Select Grup, m-a făcut să îndrăgesc şi mai mult bucătăria. Oameni minunaţi, începând de la femei de serviciu, spălători de vase, şi până la ospătari, barmani şi în special bucătarii, cu care am petrecut majoritatea timpului. Toţi au contribuit la crearea unui mediu în care m-au facut să mă simt ca acasă. M-am alăturat echipei formate din cei patru colegi/bucătari, acum prieteni: Alin, Cătălin şi Aurel, coordonaţi de Dorin, persoane de la care am învăţat atât de multe: prepararea alimentelor, plating, eficienţă (atunci când esti sub presiunea timpului), reducerea timpului de aşteptare, gestionarea bucătăriei, coordonarea echipei şi eficientizarea modului de lucru.

Dotarea bucătăriei

Bucatăria Select Group este în primul rând o bucatarie nouă. Odată cu deschiderea restaurantului Cin Cin, s-au achiziţionat începând de la ustensile, plite, cuptoare, până la sisteme sous-vide, deshidratoare de alimente, etc., fiind o bucătărie completă.

Ingredientele recomandare_da

Toate ingredientele din bucătăria Select Grup fac parte din categoria premium, acest aspect fiind remarcat şi de clienţi, care apreciază gustul rafinat al preparatelor. Elemente de decor, precum vlăstarii, sunt ‘productie proprie’, având răsaduri de la diferite plante, în locuri special amenajate.

Meniul

Meniul este interesant, realizat dintr-o combinaţie a bucătăriei Româneaşti cu cea Spaniolă, Franţuzească şi Italiană. Am servit majoritatea preparatelor, iar ca şi recomandare din partea mea ar fi:

10922597_1596536120564264_4373171723660858994_n

-cremă de dovleac cu piept de raţă;

-muşchi de vită cu cremă de mazăre, foie gras şi sos demi-glace;

-muşchiuleţ de porc cu hribi;

-piept de raţă cu sos de ceapă roşie caramelizată;

-biban de mare cu cremă de ţelină şi trufe negre;

-ton roşu cu sos de crevete;

-colţunaşi cu brânză şi îngheţată de fistic;

-cremă mascarpone.

 

Bineînţeles, gusturile nu se discută! Meniul complet îl puteţi consulta aici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *