Festival – LavenderFest 2016

lavandaWelcome to Moldavia!

Este a doua vizită pe care o fac în Republica Moldova. După prima vizită în Chişinău, am ramas cu părerea că nu voi mai dori să îl vizitez prea curând. Am nimerit şi într-un moment mai prost, cu proteste pe străzi, oameni înarmaţi, autoturisme vandalizate, etc. Am trecut însă peste această barieră şi chiar bine am făcut. DSC_0423Vă pot zice că este un oraş minunat şi liniştit! Asta şi datorită oamenilor care îl fac să fie mai primitor, atât prin statutul de gazdă cât şi prin limbajul lor plăcut urechii.

M-a adus aici LavenderFest. Un festival organizat o dată pe an în perioada în care lavanda este înflorită. Acest eveniment s-a desfăşurat în apropierea Chişinăului, în Cobusca Nouă, în câmp! În câmpul de lavandă bineînţeles. O suprafaţă mare de teren, de culoare mov. Plin de albinuţe, plin de oameni îmbrăcaţi în alb, plin de veselie şi voie bună. Un festival reuşit din punctul meu de vedere dar şi a numărului mare de vizitatori.

Zona de desfăşurare a evenimentului era împărţită pe diverse categorii: gastro bineînţeles, vinuri moldoveneşti cu degustare şi vânzare, articole vestimentare, articole hand-made, o zonă dedicată sătenilor care îşi vindeau diverse produse proprii food şi non-food, ateliere pentru copii, ateliere de pictură în vin, zonă de concert. Am degustat atât produse moldoveneşti cât şi produse raw, vegan, peşte şi carne. Ce mi-a placut: un preparat raw – salsa de morcov, placinta tradiţională cu brânză sau cu vişine, adjică, toate acompaniate de rose-ul de la Mimi şi Mezalimpe. GOLAN a fost invitatul special care ne-a încântat urechile, alături de diverşi interpreţi moldoveni.

M-am simţit foarte bine, asta poate şi pentru că am fost împreună cu familia, moment pe care mi-l doream, după un an zbuciumat în care m-am vazut cu ea doar 10 minute pe zi înainte de culcare.

Să nu uit, dacă treceţi prin Chişinău, să vizitaţi piaţa, toată piaţa: carne, peşte, legume şi fructe, murături, lactate.  Unde am mâncat bine, un restaurant cu specific Uzbec, Caravan, unde puteţi încerca cu încredere pilaful, limba cu sos de nucă şi roşii coapte şi carnea de miel. Iar dimineaţa pentru mic dejun sau cafea, Creme de la Creme, un loc boem, aflat pe o strada pietonală lângă Catedrala Mitropolitană. Cu siguranţă sunt mult mai multe locaţii de vizitat, asta în urmatoarea excursie. Acum cu siguranţă voi mai reveni şi pentru asta:

Mulţumesc Moldova!

 


banner_TROC


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *